PO kuratorių mokymai Molėtuose

2024.10.15 sėkmingai užbaigtas 2024 m. PO kuratorių mokymų ciklas! Šįkart Molėtuose susirinko 45 kuratoriai iš įvairių Lietuvos regionų, kurie aktyviai prisideda prie Jaunimo savanoriškos tarnybos (JST) programos įgyvendinimo savo savivaldybėse. Šie mokymai tapo puikia proga gilinti žinias, stiprinti kuratorių kompetencijas ir kurti glaudesnį tarpusavio bendradarbiavimą.

Mokymų programos akcentai:

  • Dalyviai buvo supažindinti su naujausiomis tendencijomis programoje ir diskusijose aptarė, kaip sėkmingai prisitaikyti prie besikeičiančių reikalavimų ir iššūkių. Kuratoriai taip pat turėjo galimybę tiesiogiai bendrauti su Jaunimo reikalų agentūros (JRA) atstovais, kurie atsakė į svarbiausius klausimus ir dalinosi įžvalgomis apie programos ateitį.
  • Gilinantis į pagrindines kuratoriaus ir mentoriaus atsakomybes, buvo nagrinėjami praktiniai įrankiai, padedantys efektyviai įgalinti savanorius. Aptartos gerosios praktikos, kaip įgalinti savanorius siekti savo tikslų, kaip motyvuoti juos aktyviai dalyvauti savanorystėje bei ugdyti jų asmenines ir profesines kompetencijas.
  •  Mokymų metu buvo aptariami neformalaus ugdymo metodai, kurie padeda geriau įtraukti savanorius ir pasiekti ilgalaikius rezultatus. Ypatingas dėmesys skirtas savanorių motyvavimui ir bendravimui, siekiant užtikrinti teigiamą jų patirtį dalyvaujant JST programoje.

Mokymų dalyviai turėjo galimybę ne tik įgyti teorinių žinių, bet ir dalyvauti praktiniuose užsiėmimuose, diskusijose bei dalintis savo patirtimi su kolegomis. Renginys taip pat padėjo užmegzti naujų kontaktų ir sustiprinti bendradarbiavimą tarp kuratorių, kas yra itin svarbu sėkmingam JST programos įgyvendinimui visoje šalyje.

Mokymus užbaigė JST pažymėjimų įteikimo ceremonija.Tai buvo ypatinga akimirka, užbaigianti intensyvų, tačiau itin naudingą mokymų ciklą.

Dėkojame Molėtų r. viešajai bibliotekai už suteiktas patalpas mokymams, o taip pat Molėtų r. savivaldybės administracijai už bendradarbiavimą ir prisidėjimą prie renginio sėkmės ir Jaunimo reikalų agentūrai.