2018-2019 mokslo metus užbaigėme su trenksmu!

Štai dar vieni mokslo metai prabėgo. Džiaugiamės galimybe užbaigti mokslo metus ir vasaros pradžią pasitikti su mažaisiais bičiuliais ir kolegomis savanoriais. Tradiciškai NIBD organizacijoje praūžė „Oskarų“ šventės. Oi, ko tik šiemet nebuvo „uždarant“ mokslo metus…

Šventėme ir iliuzijų kambaryje, ir VU botanikos sode, ir Vingio parke, ir Nemuno saloje, ir alpakų ūkyje! Edukacines veiklas derinome su pramogomis, netrūkome pozityvių emocijų ir jausmingų akimirkų. Mokslo metus užbaigėme su išvyka į Panevėžio raj. alpakų ir lamų ūkį. Vaikai buvo nustebę matydami tokius gyvunėlius, tačiau liko jais sužavėti, kartu žaidė. Ūkio šeimininkė pasakojo apie šiuos įspūdingus gyvūnus, jų auginimą, parodė gaminamą produkciją iš vilnos.

Jaukiai praleistas laikas su brangiais žmonėmis – nepakartojamas 🙂 

[wpvideo 1xuJKNd1]

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie švenčių įgyvendinimo. Didelį ir šokoladinį ačiū tariame SalduDu, dėkojame magiškam iliuzijų kambariui, nepaprasto grožio VU botanikos sodui, už atraktyvius rankų darbo žaidimus dėkojame Margam miškui, šmaikštiesiems DokiPoki animatoriamas, už skanias picas ačiū sakome Amber food grupei. Už vaizdo įrašą dėkojame Tomui.

Ir, žinoma, mūsų nuostabiausioms kuratorėms: Emilijai, Simonai, Tomai, Monikai, Gerdai bei visiems mūsų draugams 🙂

Kadangi mokslo metai jau baigėsi, ta proga norime padėkoti už Jūsų laiką ir dėmesį, kurį skyrėte vaikams. Galbūt šiais metais nepavyko pasiekti maksimumo moksluose ar užmegzti artimus santykius su vaikais, bet tikime, kad pavyko nors truputį paliesti vaikų širdis, pavyko išmokyti juos vaikiškai ir nuoširdžiai kvatoti, pavyko skatinti sugalvoti daugybę pasiteisinimų, kodėl nereikia ruošti namų darbų ir t. t. Taip pat žinome, kad tai nebuvo lengvas kelias, kad stigo laiko, kantrybės, žinių ir, kartais, tiesiog paprasto pasakymo „Tu gali. Aš tikiu Tavimi“. Vis dėl to, tai buvo puiki galimybė augti, tobulėti ir skleisti gėrį.

Labai dėkojame tiems savanoriams, kurie buvo drauge su mumis ir didžiuojamės tais, kurie ryšis dar vienus mokslo metus skirti šiai savanoriškai veiklai. Žmonėms reikia žmonių, taigi būkime vieni kitiems šviesa tamsoje.

Malonios ir gaivios vasaros su meile linki NIBD komanda 🙂